Beton Santrali Otomasyonu
Beton Santrali Nedir?
Çimento, su, kum, çakıl, kırılmış taş ve agrega gibi hazır beton bileşenlerinin stoklanıp, belirli miktarlarda karıştırılarak, hazır beton üretiminin gerçekleştirildiği ve transmikserlere dolumun yapıldığı tesislere "beton santrali" denilmektedir.
Beton santrali nasıl çalışır?
Beton santralleri'nin nasıl bir çalışma sonucu üretim gerçekleştirdiği merak edilen soruların başında geliyor. Beton santrali nasıl çalışır? Öncelikle betonun hangi malzemelerden meydana geldiği ile başlayalım. Hazır beton üretimi gerçekleştirmek için, taş, çakıl, kum, çimento, su ve katkı gibi bileşenlere ihtiyaç duyulur. Tüm bu bileşenler bir araya getirildiğinde, beton santrallerinde belirli oranda karıştırılır ve üretim sürecinin tamamlanması ile birlikte hazır beton elde edilir. Elde edilen bu beton transmikserler aracılığı ile sevk işlemi gerçekleşir.Beton santralinde, beton santrali otomasyonu'nun tesisin verimli çalışmasında büyük ölçüde önemi vardır.
Beton santrali otomasyonu
Otomasyon sistemlerimizde kullandığımız malzemeler, (PLC ve Şalt.) Siemens veya muadilidir. Scada sistemi ile manuel veya otomatik çalışma, kalibrasyon, arıza bildirme, Reçete, Rapor, İrsaliye ve bunun gibi işlemler, bilgisayar üzerinden yapılabilmektedir. Üretim ve sevkiyat bilgileri, sistemde veri tabanına kaydedilebilmektedir.


Betonmatik Beton santrali otomasyonu
Bilgisayar ile otomatik ve manuel üretim işlemlerini gerçekleştiren Betonmatik,Hazır Beton Santrali Otomasyon Sistemi,Beton Santrali,operatöre kullanıcı dostu kolay kullanım imkanı sağlamaktadır.
Betonmatik Beton santrali,scada programı, bütün sistemin kumanda ve kontrolü'nün bilgisayar üzerinden yapılması ve Beton santrali,üretim verilerinin arşivlenmesi için hazırlanmış olan profesyonel hazır beton santrali otomasyonu programıdır.
Betonmatik Beton santrali,scada programı ile, bilgisayar üzerinden otomatik ve manuel üretim yapılabilmekte, gerekli olan sevk bilgileri ile üretim ayrıntıları veritabanına kaydedilmekte, güncel ve geçmişe dönük olarak yazıcıdan üretim raporlamaları ve sevk irsaliyesi çıktıları alınabilmektedir.
Beton Santrali,nin kontrol işlemlerinin bilgisayar ile yapılabilmesi için, bilgisayar ile PLC arasında haberleşme bağlantısının gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Bunun için Bilgisayar ile PLC arasında haberleşme kablosu kullanılmaktadır. Haberleşmenin sağlanması için Scada programında haberleşme ayarlarının doğru olarak yapılmış olması gerekmektedir.
Üretim sisteminin kullanımı ile ilgili olarak, reçete işlemleri, parametre ayarları ve kalibrasyon işlemlerinin yanı sıra, üretim sayfasından reçete ve üretim miktarı ayarlama işlemlerinin yapılması ve sistem işleyişinin scada üzerinden izlenebilmesi için bilgisayar ile haberleşmenin gerçekleştirilmiş olması yeterlidir.
Sistem kullanımı dışında üretim kayıtları ile ilgili gerekli olan müşteri, araçlar, malzeme tedarik bilgilerinin yer aldığı bölümler ve geçmişte yapılmış olan üretimlere ait veritabanında kayıtlı olan bilgiler ile ilgili işlemlerin yapılabilmesi için PLC bağlantısına gerek yoktur.

Yukarıdaki şekilde Betonmatik Beton santrali otomasyonu'nun sistem bağlantısı gösterilmiştir. Bu bağlantıda PC-PLC TCP/IP(ETHERNET), PLC-İNDİKATÖR MODBUS RS-485 hattı haberleştirilmiştir. PLC-BETONMATİK KONTROL PANEL MODBUS RS-485 hattı ile haberleştirilmiştir.
BETONMATİK
Beton Santrali Otomasyonu
Kullanma Klavuzu İndirin
BETONMATİK
MG-109 İndikatör
Kullanma Klavuzu İndirin
BETONMATİK
Beton Santrali Otomasyonu
PC Programı İndirin
Betonmatik Beton santrali Otomasyonu
